Auditeren

Waarom auditeren?

U wilt dat uw managementsysteem niet alleen goed blijft functioneren maar ook daadwerkelijk helpt om continu te verbeteren. Een instrument om een managementsysteem “levend” te houden is de interne audit.

Tijdens de interne audit kijken we of uw managementsysteem functioneert en up-to-date is. Werken uw medewerkers conform hetgeen met elkaar is overeengekomen en vastgelegd. Of is de werkwijze in de praktijk gewijzigd en is het managementsysteem niet aangepast. Belangrijk, zijn er verbeteringen mogelijk? Kan het nog slimmer?

Hoe auditeren?

Waarderend auditeren kan een enorme stimulans zijn voor verbetering en optimalisatie. Daar zijn wel enkele voorwaarden van kracht.
Doorgaans verrichten medewerkers die bekend zijn met systeem de interne audits. Uw eigen audit-team. Vaak vindt men auditeren lastig en ziet men er tegen op. De uitkomsten van de audits vallen tegen. Verbeterkansen komen niet boven water.
Dat kan anders! Een andere insteek, positief en waarderend in een open audit-gesprek. Benieuwd? Wij vertellen u er graag meer over.

Wat kunnen wij voor u betekenen:

  • binnen de organisatie een audit-team opzetten en begeleiden  
  • de audits voor u uitvoeren (auditgesprek, rapportage, terugkoppeling) *
  • assisteren bij de interne audits *
    * ook mogelijk met strippenkaart

Audit intern / extern

audit
audit fabriek