OKAM wat wij doen

 

OKAM diensten:

Wat kunnen wij voor u betekenen? Een overzicht van de belangrijkste diensten die OKAM verleent.

 

Adviseren kwaliteitsmanagement arbomanagement milieumanagement VCA MVO

  • Wilt u op het gebied van Kwaliteit, Arbo, Milieu ( KAM ) stappen zetten dan vertellen wij u wat in uw situatie de juiste weg is om uw doel te bereiken.
  • Wilt u certificeren dan maken wij u wegwijs en bieden u een duidelijk pad.
  • Wilt u uw organisatie op het gebied van KAM verbeteren dan delen wij met u de mogelijkheden.
  • Wilt u sparren, dan zijn wij uw klankbord.

lees meer over onze advisering

 

Uitvoeren van Quickscan / nulmeting – ISO 9001, ISO 14001, ISO 27001, VCA, MVO

Wilt u duidelijk inzicht verkrijgen waar uw organisatie nu staat op het gebied van Kwaliteit, Arbo, Milieu ( KAM ) dan is de quickscan ofwel nulmeting van OKAM het juiste instrument.
Op basis van de uitkomsten van de quickscan bieden wij u een globaal plan van aanpak met bijbehorende kostenindicatie.
U beslist welke vervolgstap u gaat zetten: Go or No-Go.

lees meer over de Quickscan

 

Bouwen ISO managementsysteem kwaliteit / arbo / milieu en VCA

Op basis van hoe u werkt en zaken die u al beschikbaar heeft in uw organisatie bouwen wij samen met u een passend (integraal) managementsysteem. Dat klinkt abstracter dan het is. Centraal staan uw medewerkers en de activiteiten die zij uitvoeren. Deze werkzaamheden maken we in samenhang, zoveel mogelijk visueel, zichtbaar. Op een manier die voor u helder is. Veelal moeten we er dan nog wel elementen uit de beroemde Deming-circel (Plan-Do-Check-Act) aan toevoegen. Zo verkrijgen we een werkend en certificeerbaar managementsysteem.

lees meer over het bouwen

 

Implementeren ISO managementsysteem kwaliteit / arbo / milieu en VCA

Het gebouwde managementsysteem gaan we vervolgens invoeren in uw organisatie. De werkwijze die we hebben afgesproken is het uitgangspunt. We gaan werken volgens de vastgelegde procesbeschrijving. Gedurende de praktijk checken we of de werkwijze die de organisatie heeft bepaald daadwerkelijk goed werkt. Zo nodig passen we de werkwijze en het managementsysteem aan. Zo verkrijgen we een optimale fit met resultaat.

lees meer over het implementeren

 

Begeleiden certificering en hercertificering ISO 9001, ISO 14001, ISO 27001, OHSAS 18001, VCA en MVO

Een werkend managementsysteem levert u ook zonder certificatie voordelen op. Maar certificeren is bij een “levend systeem” niet moeilijk meer . Wij begeleiden u graag bij het gehele certificatieproces. Goede voorbereiding is het halve werk.
Een ISO certificaat en VCA zijn drie jaar geldig. Jaarlijks krijgt u een tussentijds onderzoek, de audit door de certificerende instelling. Eens in de drie jaar dient u zich te laten hercertificeren om het certificaat te behouden.

lees meer over (her)certificeren

 

 

Onderhouden ISO managementsysteem kwaliteit / arbo / milieu en VCA

Bent u gecertificeerd? Mooi. Dan heeft uw organisatie een mijlpaal bereikt op de doorgaande reis naar continu beter. Dan staat u voor de uitdaging om uw managementsysteem up-to-date en levend te houden; of het nu ISO 9001, ISO 14001 of andere ISO of VCA systemen zijn. Dit vergt tijd. Voorkom stress en window-dressing rond de tijd dat een tussentijds onderzoek door de certificerende instelling plaatsvindt. Reserveer hier wekelijks tijd voor. Wij helpen u graag om het onderhoud zo optimaal mogelijk in te richten. Wilt u ontzorgen? Doe dan een beroep op ons om te assisteren.

lees meer over onderhoud ISO VCA

 

Auditeren intern/extern ISO managementsysteem kwaliteit / arbo / milieu en VCA

Ervaart u het houden van interne audits als lastig? Wilt u hierbij begeleiding? Op een goede manier auditeren vereist een open samenwerking tussen auditees (de medewerkers die u audit) en de auditors met een focus op continu verbeteren. Niet primair gericht op het constateren van tekortkomingen, maar juist constructief zoeken naar verbeteringen. Wij helpen uw team om het auditeren een positieve bijdrage te laten leveren aan uw bedrijfsvoering. Veel kleinere organisaties maken graag gebruik van uitbesteden, ook dat is mogelijk.

lees meer over auditeren

 

Moderniseren managementsystemen

Normen en inzichten veranderen. Veel managementsystemen zijn nog ontwikkeld meer vanuit de norm dan vanuit de organisatie. Wij bouwen bestaande vanuit de norm ingerichte managementsystemen om tot werkzame systemen voor uw organisatie. Kwaliteitsmanagement, Arbomanagement en Milieumanagement in nieuwe vorm volledig in overeenstemming met de nieuwe norm. Van bureaucratie naar een praktisch en efficiënt KAM management. Ook voor hulpmiddelen om een gebruikersvriendelijk managementsysteem te bouwen dragen wij zorg. Wij hebben nauwe relaties met diverse leveranciers van tools en applicaties.

lees meer over moderniseren KAM systemen

 

Ondersteunen Kwaliteit Arbo Milieu (KAM)

Heeft u behoefte aan assistentie? Tijdelijk KAM hulp nodig door calamiteiten? Ook voor structurele hulp, op parttimebasis, staan wij voor u klaar. Een dag per maand, een dag per week, of variabele inzet per kwartaal? U zegt het maar voor welke vorm van ondersteuning u kiest. U  kunt gebruik maken van een abonnementsvorm; de OKAM strippenkaart voor het MKB.

lees meer over KAM ondersteuning

 

MVO aantoonbaar maken met zelfverklaring / keurmerk

Merkt u als ondernemer de vraag om inhoud te geven aan de maatschappelijke rol van uw organisatie? Ziet u de vraag bij aanbestedingen op u afkomen om aantoonbaar te maken wat u op het terrein van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen betekent? Heeft u ambities op MVO gebied? Wij maken het samen met u aantoonbaar. Zelfverklaring of keurmerk? U kunt kiezen: MVO Prestatieladder, MVO Wijzer of andere keurmerken. Wij staan u bij met raad en daad.

lees meer over MVO

 


OKAM – het adviesbureau voor Kwaliteitsmanagement, Arbo-management, Milieumanagement. Specialisatie: Kwaliteit – ISO 9001, ARBO – OHSAS 18001 – VCA – VCU, Milieu – ISO 14001. Certificering ISO 9001, ISO 14001, VCA, NEN 4400, MVO certificaat of aantoonbare zelfverklaring. Procesoptimalisatie administratieve organisatie ( AO ) gebaseerd op LEAN methodieken. Geheel Nederland is ons werkterrein, met als primaire regio: Overijssel met Twente en Salland, Gelderland met de Achterhoek, plus Drenthe. Plaatsen: Aalten, Almelo, Apeldoorn, Arnhem, Balkbrug, Borculo, Borne, Coevorden, Daarle, Dedemsvaart, Delden, Den Ham, Denekamp, Deventer, Dieren, Didam, Doesburg, Doetinchem, Eerbeek, Eibergen, Enschede, Enter, Epe, Geesteren, Genemuiden, Goor, Gorssel, Groenlo, Haaksbergen, Hardenberg, Hasselt, Hattem, Heerde, Heino, Hellendoorn, Hengelo, Hoogeveen, IJsselmuiden, Kampen, Lemelerveld, Lichtenvoorde, Lochem, Losser, Markelo, Meppel, Neede, Nijverdal, Oldenzaal, Olst, Ommen, Ootmarsum, Raalte, Reden, Rijssen, Ruurlo, Slagharen, Staphorst, Tubbergen, Twello, Vriezenveen, Velp. Vorden, Vroomshoop, Wapenveld, Westerhaar, Westervoort, Wierden, Weerselo, Wijhe, Winterswijk, Zutphen, Zwartsluis, Zwolle.