OKAM helpt ondernemers om binnen de bedrijfsvoering efficiënte managementsystemen (kwaliteit, veiligheid & gezondheid, milieu) certificeerbaar op te zetten en effectief toe te passen. Op gedreven wijze begeleiden en ondersteunen wij u bij de uitdagingen die komen kijken bij certificeren en onderhouden van managementsystemen. Wij gaan met u voor succes.

OKAM: wie wij zijn

OKAM is een dynamisch onafhankelijk adviesbureau, opgericht door Henny Oberink, ontstaan vanuit de praktijk. Sinds 2011 gespecialiseerd in het adviseren en begeleiden van organisaties bij het opzetten, implementeren, verbeteren en onderhouden van managementsystemen op het gebied van Kwaliteit, ARBO (veiligheid & gezondheid), Milieu, Informatiebeveiliging en MVO.

 • Wij zijn alles behalve standaard ondanks dat we ons al jaren bezighouden met standaardisatie, wet- en regelgeving, verbeteren en certificatie.
 • Wij staan voor betrokkenheid, betrouwbaarheid en zijn resultaatgericht.
 • Wij blijven niet aan de zijlijn staan maar stropen als raadgever ook graag de mouwen op om mee te helpen bij de uitvoering.
 • Wij verzekeren u uit ervaring dat investeren in Kwaliteit, Arbo, Milieu ( KAM ) en MVO altijd meer oplevert dan het kost.
 • Wij helpen u om compliancy met (ISO)normen aan te tonen.
 • Wij geven praktisch advies voor een effectieve opzet van kwaliteitszorg, arbozorg, milieuzorg.
 • Wij maken managementsystemen levend in uw organisatie, op een wijze dat ze echt werken om continu verbeteren te realiseren.
 • Wij ontwikkelen initiatieven en zijn betrokken bij ontwikkelingen op het gebied van ondersteunende software-applicaties.
 • Wij weten dat er maar één manier is om ergens goed in te blijven: dat is steeds beter worden.

Branches

OKAM richt zich op MKB-bedrijven in geheel Nederland en heeft onder meer ervaring in de volgende branches:

 • Metaalindustrie
 • Kunststofindustrie
 • Bouwsector
 • Installatiesector
 • Ingenieursbureaus
 • Logistiek en Transport
 • Groothandel
 • Facilitaire dienstverlening
 • Groensector
Henny Oberink - OKAM

OKAM oprichter en adviseur Henny Oberink

Henny stelt zich voor:
“Mijn passie is samen met u en uw medewerkers uw organisatie te inspireren om continu te verbeteren en resultaat te boeken. Het begeleiden en implementeren van praktisch KAM-management als onderdeel van uw bedrijfsvoering is mijn specialiteit.
Mijn achtergrond is financieel en bedrijfseconomisch, aangevuld met ICT en kwaliteitsmanagement. Met meer dan 30 jaar ervaring binnen productiebedrijven in diverse functies, in staf en management, heb ik een brede kijk op bedrijfsvoering verkregen.
Deze kennis en ervaring, in combinatie met het open staan voor nieuwe ontwikkelingen, stelt mij in staat als sparringpartner en als uitvoerder u bij te staan. Niet alleen met advies maar desgewenst ook met de uitvoering en begeleiding om nog slimmer en efficiënter te werken.
Meer weten? Nodig mij uit voor een vrijblijvend gesprek”.

Missie

Onze uitdaging is om organisaties te laten ervaren dat ISO-managementsystemen, zoals voor kwaliteit, arbo, milieu en mvo, meerwaarde bieden. Dat binnen uw bedrijfsvoering hiermee veel meer bereikt kan worden dan alleen een certificaat of keurmerk. Veel managementsystemen zijn nog steeds te veel ontwikkeld vanuit de norm in plaats vanuit de organisatie, de gebruiker. Dat kan anders en beter! Wij vertrekken vanuit het gezichtspunt en de behoeften van uw organisatie. OKAM stimuleert organisaties boven zichzelf uit te stijgen en zich te onderscheiden. Daarbij streven wij naar een langdurige relatie; partnership is hierbij ons uitgangspunt. Dit alles vanuit goed rentmeesterschap dat de basis en centrale waarde is van ons ondernemen.

Visie

Elke organisatie is continu in ontwikkeling in een dynamische wereld. Dit vereist een doorgaand proces van innovatie. Aanpassen en verbeteren van bedrijfsprocessen om het rendement te verhogen en daarmee samenhangende belasting voor mens en milieu te beheersen en zo mogelijk te beperken. Wat hebt u daarbij nodig? Specifieke kennis en ondersteuning in de vorm van innovatieve diensten plus goed gereedschap. OKAM volgt de ontwikkelingen op de voet en werkt aan uitgekiende diensten met innovatieve en efficiënte hulpmiddelen. Dit doen wij in samenwerking met zorgvuldig geselecteerde partners. Daarbij staat een hecht netwerk van specialisten ter beschikking om u bij voorkomende vraagstukken in de bedrijfsvoering te adviseren. Met u gaan wij voor succes en streven we naar een duurzame relatie. Samen sterker!
Tijd om te sparren. Wij maken u graag wegwijs;
maak nu een afspraak!