OKAM specialisten Kwaliteit Arbo Milieu MVO

    Over OKAM    Henny Oberink Missie en Visie      MVO OKAM     

OKAM: wie wij zijn en waar wij voor staan

OKAM is een dynamisch onafhankelijk adviesbureau, opgericht door Henny Oberink, ontstaan vanuit de praktijk.
Gespecialiseerd in het adviseren en begeleiden van organisaties bij het opzetten, implementeren, verbeteren en onderhouden van managementsystemen op het gebied van Kwaliteit, ARBO, Milieu en MVO.

 • Wij zijn alles behalve standaard ondanks dat we ons al jaren bezighouden met standaardisatie, wet- en regelgeving, verbeteren en certificatie.
 • Wij staan voor betrokkenheid, betrouwbaarheid en zijn resultaatgericht.
 • Wij blijven niet aan de zijlijn staan maar stropen als raadgever ook graag de mouwen op om mee te helpen met het uitvoeren.
 • Wij verzekeren u uit ervaring dat investeren in Kwaliteit, Arbo, Milieu ( KAM ) en MVO altijd meer oplevert dan het kost.
 • Wij helpen u om compliancy met (ISO)normen aan te tonen.
 • Wij geven praktisch advies voor een effectieve opzet van kwaliteitszorg, arbozorg, milieuzorg.
 • Wij maken managementsystemen levend in uw organisatie, op een wijze dat ze echt werken om continu verbeteren te realiseren.
 • Wij ontwikkelen initiatieven en zijn betrokken bij ontwikkelingen op het gebied van ondersteunende software-applicaties.
 • Wij weten dat er maar één manier is om ergens goed in te blijven: dat is steeds beter worden.
 • Wij hebben een passie om organisaties te stimuleren boven zichzelf uit te stijgen.

Geïnteresseerd in wat wij voor u kunnen betekenen en welke voordelen dat voor u oplevert?

neem contact met ons op                                                                                                                                       Waar wij actief zijn

^

 

OKAM oprichter en adviseur Henny Oberink

Henny stelt zich voor:

“Mijn passie is samen met u en uw medewerkers uw organisatie te inspireren om continu te verbeteren en resultaat te boeken. Het begeleiden en implementeren van praktisch KAM management als onderdeel van uw gewone bedrijfsvoering is mijn specialiteit.

Henny Oberink - OKAMIk heb een financiële en bedrijfseconomische achtergrond, aangevuld met ICT en kwaliteitsmanagement. Met meer dan 30 jaar ervaring binnen productiebedrijven in diverse functies, in staf en management, heb ik een brede kijk op bedrijfsvoering verkregen.
Deze kennis en ervaring, in combinatie met het open staan voor nieuwe ontwikkelingen, stelt mij in staat als sparringpartner en als uitvoerder u bij te staan. Niet alleen met advies maar ook met de uitvoering en begeleiding om nog slimmer en efficiënter te werken.

Meer weten? Nodig mij uit voor een vrijblijvend gesprek”

contacteer Henny                                                                                                                                            Profiel op LinkedIn

^

 

Missie en Visie OKAM

 

Missie

Missie OKAMOnze uitdaging is om organisaties te laten ervaren dat kwaliteit, arbo, milieu en mvo ( KAM ) er toe doet. Dat binnen uw bedrijfsvoering zo veel meer bereikt kan worden dan alleen een certificaat of keurmerk. Veel managementsystemen zijn nog te veel ontwikkeld  vanuit de norm in plaats vanuit de organisatie, de gebruiker. Dat kan anders en beter! Wij vertrekken vanuit het gezichtspunt en de behoeften van uw organisatie. OKAM stimuleert organisaties boven zichzelf uit te stijgen en zich op praktische wijze op KAM gebied te onderscheiden. Daarbij streven wij naar een langdurige relatie. Partnership is ons uitgangspunt. Een hecht netwerk van specialisten staat ter beschikking om u bij voorkomende vraagstukken in de bedrijfsvoering te adviseren. 

 

Visie

Visie OKAMElke organisatie is continu in ontwikkeling in een dynamische wereld. Dit vereist een doorgaand proces van innovatie. Aanpassen en verbeteren van bedrijfsprocessen om het rendement te verhogen en daarmee samenhangende belasting voor mens en milieu te beheersen en zo mogelijk te beperken. Wat hebt u daar bij nodig? Specifieke kennis en ondersteuning in de vorm van innovatieve diensten plus goed gereedschap. OKAM volgt de ontwikkelingen op de voet en werkt aan uitgekiende diensten met innovatieve en efficiënte hulpmiddelen. Dit doen wij in samenwerking met zorgvuldig geselecteerde partners. Met u gaan wij voor succes en streven we naar een duurzame relatie. Samen sterker!

 

OKAM specialisten in kwaliteit arbo milieu vca mvoIn ons logo met beeldmerk brengen wij tot uitdrukking: “Action in Control”. De actieve O staat voor ondernemend maar ook voor de cirkel van Deming: Plan-Do-Check-Act. De actieve V staat voor verbeteren en compliance en tevens voor certificeren. De gestileerde beweging drukt actie en kracht uit. Resultaat dat ontstaat uit het vaststellen, plannen en uitvoeren van acties.

 

^


 

MVO OKAM

Wat MVO voor OKAM betekent

In onze visie komt bij MVO alles samen. MVO als inspiratiebron, een integrale visie op ondernemerschap. Basis voor excellente bedrijfsvoering. Hierbij is MVO verankerd in alle bedrijfsprocessen binnen onze organisatie. Daarbij zien wij MVO als een doorgaande reis en ontdekkingstocht met doelen en concrete acties om de gewenste maatschappelijke verantwoordelijkheid vorm te geven.

OKAM geeft concreet gestalte aan MVO door in haar beleid en de uitvoering uit te gaan van de MVO kernprincipes. In onze visie is MVO verankerd in goed rentmeesterschap.
Wij koppelen aan de MVO kernthema’s, voor zover van toepassing en binnen de bedrijfsmogelijkheden, tastbare doelstellingen.

U kunt onze MVO implementatie, op basis van de richtlijn ISO 26000, volgen op de site van MVO Nederland: MVO MAPS OKAM

Onze bijdrage: gratis workshop MVO

In het kader van MVO geven wij als adviesbureau, op aanvraag, workshops. Dit doen wij kosteloos voor verenigingen, stichtingen en voor groepen bedrijven of overige organisaties.
De workshop is een introductie aantoonbaar MVO. We gaan onder meer in op “wat is MVO nu eigenlijk?”, “hoe start ik met met MVO?”, “hoe maak ik mijn MVO ambitie en activiteiten aantoonbaar”, “wat zijn de mogelijkheden voor een keurmerk?”.

Hierbij gelden de volgende spelregels:

 • de instantie of organiserende organisatie stelt ruimte beschikbaar en voorziet in de huishoudelijke zaken
 • minimale groepsgrootte in geval van bedrijven bedraagt 5 organisaties
 • locatie in Overijssel, Gelderland of Drenthe

Meer informatie over de workshop of afspreken? contacteer Henny Oberink

 

OKAM partner van De MVO-Wijzer

OKAM is als partner van De MVO-Wijzer gerechtigd om MVO-verklaringen van De MVO-Wijzer af te geven.

 partner van De MVO-Wijzer vierkant

 

Op zoek naar MVO keurmerk ter onderbouwing? lees meer over De MVO-Wijzer

^

    Over OKAM    Henny Oberink Missie en Visie      MVO OKAM     

OKAM – het adviesbureau voor Kwaliteitsmanagement, Arbo-management, Milieumanagement. Specialisatie: Kwaliteit – ISO 9001, ARBO – OHSAS 18001 – VCA – VCU, Milieu – ISO 14001. Certificering ISO 9001, ISO 14001, VCA, NEN 4400, MVO certificaat of aantoonbare zelfverklaring. Procesoptimalisatie administratieve organisatie ( AO ) gebaseerd op LEAN methodieken. Geheel Nederland is ons werkterrein, met als primaire regio: Overijssel met Twente en Salland, Gelderland met de Achterhoek, plus Drenthe. Plaatsen: Aalten, Almelo, Apeldoorn, Arnhem, Balkbrug, Borculo, Borne, Coevorden, Daarle, Dedemsvaart, Delden, Den Ham, Denekamp, Deventer, Dieren, Didam, Doesburg, Doetinchem, Eerbeek, Eibergen, Enschede, Enter, Epe, Geesteren, Genemuiden, Goor, Gorssel, Groenlo, Haaksbergen, Hardenberg, Hasselt, Hattem, Heerde, Heino, Hellendoorn, Hengelo, Hoogeveen, IJsselmuiden, Kampen, Lemelerveld, Lichtenvoorde, Lochem, Losser, Markelo, Meppel, Neede, Nijverdal, Oldenzaal, Olst, Ommen, Ootmarsum, Raalte, Reden, Rijssen, Ruurlo, Slagharen, Staphorst, Tubbergen, Twello, Vriezenveen, Velp. Vorden, Vroomshoop, Wapenveld, Westerhaar, Westervoort, Wierden, Weerselo, Wijhe, Winterswijk, Zutphen, Zwartsluis, Zwolle.