Onze werkwijze

   Projectaanpak          Rollen     Abonnementsvorm

OKAM Werkwijze

 

Projectaanpak

Methode

Op basis van onze jarenlange ervaring hebben wij de tijdbesparende en effectieve methode voor het bouwen, implementeren en moderniseren van KAM managementsystemen ontwikkeld. Een vernieuwende aanpak voor het effectief opzetten en inbedden van kwaliteit/arbo/milieu/vca in uw bedrijfsvoering en te certificeren voor ISO.

De methode levert voor u als klant voordelen op: snelle en nog betere invoering in uw organisatie met als resultaat kostenvoordeel en een hoger rendement in uw bedrijfsvoering.
Onze praktijkgerichte aanpak is aangevuld met aspecten uit bewezen LEAN methodieken. Daarnaast stimuleert de methode de zelfwerkzaamheid. Het biedt u de mogelijkheid om op elk moment te bepalen in welke mate u ondersteuning wenst. Onze rol kan naar behoefte alleen coachend of juist meer uitvoerend zijn.
OKAM biedt u een hoge mate van flexibiliteit, die loopt van ondersteuning op afroep tot een volledige “turn-key” projectoplevering.

Mijpalen

In onze projecten werken wij met duidelijke mijlpalen. Op deze wijze zijn we met elkaar in staat om de trajecten in control te houden. Helder en transparant.
De sleutel-mijlpalen:

  • Quickscan/nulmeting met afsluitend go no-go
  • Inventarisatie en documentatiefase / opzet managementsysteem  met als mijlpaal oplevering documentatie en modelacceptatie
  • Implementatie bestaande uit instructie en uitvoering, PDCA audit fase 1, optimalisatie en uitvoering en PDCA audit fase 2 met afsluitend de managementreview
  • Certificering (optioneel)  en/of oplevering

Meer informatie over de projectaanpak: schema KAM4result

Rollen

Naar wens kan onze rol veranderen. U heeft dus ook grip op de financiële kant van een ISO of VCA project.
Naar behoefte en in overleg kan onze rol tijdens een traject wijzigen. Meer of minder, u zegt het maar.

  • Coach
  • Meewerkend Voorman
  • Uitvoerende

^

 

Abonnementsvormen onderhoud en ondersteuning

U kunt kiezen uit een meer vaste vorm van ondersteuning of ondersteuning op basis van de zogenoemde strippenkaart.
In het geval van een vaste vorm van ondersteuning spreekt u met ons een minimum en maximum ondersteuning op jaarbasis af. De daadwerkelijke inzet verrekenen wij met u op basis van nacalculatie.

Strippenkaart

Bij de strippenkaart die wij hanteren koopt u vooraf een aantal uren aan ondersteuning in. De strippenkaarturen die u binnen 12 maanden niet gebruikt blijven een kwartaal lang nog geldig. Het voordeel voor u is onder meer het extra attractieve uurtarief.

Meer informatie over de strippenkaart: de OKAM strippenkaart

^

   Projectaanpak          Rollen     Abonnementsvorm


OKAM – het adviesbureau voor Kwaliteitsmanagement, Arbo-management, Milieumanagement. Specialisatie: Kwaliteit – ISO 9001, ARBO – OHSAS 18001 – VCA – VCU, Milieu – ISO 14001. Certificering ISO 9001, ISO 14001, VCA, NEN 4400, MVO certificaat of aantoonbare zelfverklaring. Procesoptimalisatie administratieve organisatie ( AO ) gebaseerd op LEAN methodieken. Geheel Nederland is ons werkterrein, met als primaire regio: Overijssel met Twente en Salland, Gelderland met de Achterhoek, plus Drenthe. Plaatsen: Aalten, Almelo, Apeldoorn, Arnhem, Balkbrug, Borculo, Borne, Coevorden, Daarle, Dedemsvaart, Delden, Den Ham, Denekamp, Deventer, Dieren, Didam, Doesburg, Doetinchem, Eerbeek, Eibergen, Enschede, Enter, Epe, Geesteren, Genemuiden, Goor, Gorssel, Groenlo, Haaksbergen, Hardenberg, Hasselt, Hattem, Heerde, Heino, Hellendoorn, Hengelo, Hoogeveen, IJsselmuiden, Kampen, Lemelerveld, Lichtenvoorde, Lochem, Losser, Markelo, Meppel, Neede, Nijverdal, Oldenzaal, Olst, Ommen, Ootmarsum, Raalte, Reden, Rijssen, Ruurlo, Slagharen, Staphorst, Tubbergen, Twello, Vriezenveen, Velp. Vorden, Vroomshoop, Wapenveld, Westerhaar, Westervoort, Wierden, Weerselo, Wijhe, Winterswijk, Zutphen, Zwartsluis, Zwolle.